Hoe Duur Is Een Tattoo? En Hoe Zijn De Kosten Opgebouwd?

tattoo

Hoe Duur Is Een Tattoo? In de meeste gevallen zul je denken dat het eraan ligt hoe groot de tattoo is die jij op het oog hebt, hoeveel details erin zitten. Of jij een gray of gekleurde wilt, met of zonder schaduw en of jij voor een “standaard” tattoo gaat of voor een eigen ontwerp. Deze schijn bedriegt echter, het gaat er namelijk om hoe lang de artiest er mee bezig is. Dit heeft niet alleen te maken met het “zetten” van de tattoo maar ook met het maken van het ontwerp, de spullen die in gereedheid moeten worden gebracht voordat jij überhaupt de shop binnenkomt. Er is een starttarief wat ongeveer vanaf 50  is. Dan heb je een relatief kleine tattoo die niet uitgebreid is. Als je je hele rug vol wilt laten tatoeëren ben je al snel €2000 kwijt.

Advies Bij Het Laten Zetten Van Een Tattoo

Mijn advies is als je het idee hebt om een tattoo te laten zetten eerst eens contact op te nemen met een shop en je te informeren wat hun prijzen zijn voor de tattoo die jij in gedacht hebt.Dit zijn wel de ervaringen die ik van mezelf heb, op websites staat namelijk nooit vermeld wat een tattoo echt kost. Dit omdat het natuurlijk heel erg scheelt wat je precies wilt en per artiest.Houd er rekening mee als je naar een bekende tattoo artiest gaat dat de prijzen en wachttijden daar een stuk hoger en langer zijn. Dit komt door hun naamsbekendheid en de extra mensen die erop afkomen.

Waar Moet Je Nog Meer Rekening Mee Houden Bij Het Zetten Van Een Tattoo?

Er zijn daarnaast nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een tattoo laat zetten, als je met onderstaande zaken te maken hebt is het handig om eerst na te vragen of het wel verstandig is om je tattoo te laten zetten. Zo voorkom je namelijk dat er problemen ontstaan. Je moet natuurlijk ook niet vergeten dat je pas een tattoo mag laten zetten als je achttien bent Hier wordt streng op gecontroleerd omdat je strafbaar bent als artiest als je een tattoo bij een minderjarig persoon zet zonder toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger.

 

  • diabetes
  • zwangerschap
  • Borstvoeding
  • chronische huidziekte
  • stollingsproblemen
  • Hart & Vaatziektes
  • Allergie voor metaal & inkt

Je eerste tattoo waar moet je op letten?

Het is belangrijk dat je goed uitgerust bent voordat je hieraan begint, het is een namelijk een vermoeiende en intensieve sessie.Gebruikt 24 uur voor de sessie geen alcohol of drugs, hierdoor kan het genezingsproces van je tattoo vertraging oplopen of zelfs niet genezen.Als je tussen de 16-18 jaar oud bent en toch van je ouders/wettelijk vertegenwoordiger een tattoo mag, zorg dat deze meekomt als begeleider om toestemming te geven voor de tattoo.

Mocht je gezondheidsproblemen hebben overleg deze dan altijd voordat je begint met tatoeëren om teleurstelling te voorkomen. Overleg indien nodig ook altijd met je huisarts. Als er complicaties zijn zoals bloedingen kan dit een hoop problemen veroorzaken.Nog een tip van mezelf, probeer zo ontspannen mogelijk te zijn tijdens de sessie dan doet het het minste pijn. Ik snap dat het lastig is. Bij mij helpt het altijd om een muziekje aan te zetten.

Hoe duur is een tattoo

Doet het zetten van een tattoo pijn?

Dit varieert heel erg van de plek en van je eigen pijngrens natuurlijk. Ik vind het persoonlijk voelen of je gekrabd bent door een kat. Na een aantal dagen voelt het als een schaafwond en voor dat je het weet jeukt de tattoo en is deze genezen. Het verschilt dus echt enorm waar je de tatoeage laat zetten op je lichaam. Houd er dus rekening mee dat gevoelige plekjes op je lichaam die normaal gesproken al gevoelig zijn dit nu dus ook zijn. Maar goed als je een echte bikkel bent kom je hier ook wel weer doorheen toch?

Nazorg:

Als je eenmaal de trotse bezitter ben van die nieuwe tattoo heb je nog de nazorg, je krijgt een goede uitleg van je artiest, ik zou je hier ook goed aan houden want dit kan de genezing ten goede komen. Hierdoor heb jij een mooie tattoo voor de rest van je leven. Als er bijvoorbeeld een ontsteking in je tattoo komt ben je verder van huis en beland je als het tegenzit bij de dermatoloog.

Bij welke shop laat je de tattoo zetten?

Ik zou mijn tattoo laten zetten bij een shop waar goede mond op mond reclame over is en waar je zelf ook al de resultaten in het “echt” gezien hebt. Er is tegenwoordig namelijk makkelijk te fotoshoppen waardoor je het risico loopt om thuis te komen met een flater. Ik zou er wel opletten dat je echt naar een shop gaat i.p.v. bij iemand thuis op de keukentafel. Dit om de gezondheidsrisico’s te verkleinen.

Ik wens je alvast heel veel plezier met het zetten van de tattoo!

Bekijk Ook Hoe Duur De Volgende Zaken Zijn!
  1. Airpods
  2. De Affiliate Marketing Revolutie
  3. De Bol Masterclass

Geef een reactie